Kelchteren Kermis2019-08-26T13:11:38+00:00

Project Description

Kelchteren Kermis

42ste editie

Honderden standhouders staan weer klaar in het groene decor van domein Kelchterhoef en nemen je mee op ontdekkingsreis tussen allerlei brocante spullen, curiosa en prullaria.

Lekker kuieren en de sfeer opsnuiven van onze gezellige rommelmarkt in openlucht… Is er nog een mooier tijdverdrijf op zondagnamiddag? En wie weet ontdek je wel een uniek stuk!

De Evenementenweide, centraal op dit traject, staat weer bol van leuke kinderanimatie, overheerlijke hapjes en drankjes EN …  jouw favoriete muziek !!!

Kom er eens eendjesvissen, ritjes maken in de zweefmolen, of een bezoekje brengen aan onze “Kijkdoos” en “Kermis op rolletjes”. In het mini kindercaravandorp beleven de kinderen bijzondere bubbelbelexperimenten. Ook de ouders kunnen het kind in zich weer helemaal naar boven halen aan de Photobooth caravan. Het decor met kledij en attributen staat alvast klaar. Poseer je mee?

Natuurlijk neem je een prachtig souvenir mee naar huis. Daar zorgt onze karikaturiste voor!

Was je er vorig jaar ook bij? Dan klinkt de muziek van Trio Bluf je vast nog bekend in de oren! Deze akoestische coverband uit Vlaanderen verrast je opnieuw met een wervelende show in het publiek. De setlist wordt weer speels opgebouwd met nummers op aanvraag. Zin in een verzoekje? Kom dan zeker langs op onze Evenementenweide!

Ook de CarréVan, de gekste dj booth van België, zorgt dit jaar voor muziek en spektakel.

Honger of dorst gekregen van al dat feestgedruis? Kies een mooi plekje uit aan de sfeervolle tafels of nestel je op de beklede hooisofa’s en geniet van een fris streekbiertje, lekkere Belgische frietjes, een overheerlijke hamburger of artisanaal bereid ijsje.

Nieuw ! Bezoek ook onze “Creamarkt”!  

Naast de traditionele rommelmarkt pakt Kelchteren Kermis dit jaar uit met een leuke lifestylemarkt, waar creatieve standhouders met gepaste trots hun zelfgemaakte producten verkopen.

Ben jij helemaal in de ban van originele juwelen, unieke sjaals en (hand)tassen, hippe baby- en kinderspulletjes, handige sleutelhangers, kunstige handwerkjes in amigurumi of macramé?

Of zoek je een gepersonaliseerde voerbak of handgemaakte halsband voor je trouwe viervoeter?

Wil je in no time je huiskamer pimpen met beeldige interieurspullen van mozaïek, keramiek en porselein of met kleurrijke tekeningen en schilderijen?

Kom dan zeker ook eens kijken op onze “Creamarkt” aan de Abdijhoeve. Deze is – net als de rommelmarkt – vrij toegankelijk van 13 tot 18 uur.

(Her)beleef Hoeve Mieneke

Het gemeentebestuur besloot om Hoeve Mieneke in haar oorspronkelijke volume (exterieur) te restaureren.

Kom dit pareltje bewonderen en maak gebruik van deze unieke gelegenheid om Hoeve Mieneke ook aan de binnenkant te bezichtigen en de sfeer van weleer op te snuiven.

Hoeve Mieneke is enkel op zondag 1 september toegankelijk voor het grote publiek van 15 tot 18 uur.

Waar en wanneer te ontdekken?

Zondag 1 september – Kelchterhoef

  • aanvang: 13 uur

GRATIS

Meer info over de artiest

www.triobluf.org